Familie tuin, Ospel

Noord-Limburg, Ospel

Plunge pool

Door de beperkte ruimte in de tuin is er gekozen voor een klein zwembad. De ruimte wordt optimaal benut door het zwembad te combineren met een lage tuinmuur. Deze tuinmuur vormt de afscheiding van beplanting en zwembad waardoor voorkomen wordt dat beplanting in het zwembad dreigt te vallen. In en rondom het zwembad is nagedacht over zwembadtechniek. Het roldeck wordt verwerkt onder de vlonder waardoor deze niet zichtbaar is. Het zuivere, gefilterde water wordt teruggepompt in de potten aan de korte zijde van het zwembad. Het water in deze potten stroomt geleidelijk over de rand weer terug in het zwembad. Op deze manier hebben de potten zowel een esthetische als praktische waarde.

Buiten koken

Een buitenkeuken biedt de mogelijkheid om niet alleen buiten te eten, maar ook het eten buiten te bereiden. De buitenkeuken biedt verschillende manieren om eten te bereiden zoals een pizzaoven en grill. Door het plaatsen van een grote eettafel ontstaat een ruimte waar men met meerdere personen kan genieten.

Video

Door middel van een video maakt de opdrachtgever een ‘digitale wandeling’ door de tuin. Hierdoor krijgt de opdrachtgever een goed beeld van het ontwerp. Bekijk de video hiernaast!

Ontwerp

De hiernaast weergegeven plankaart laat zien hoe de verschillende plekken in contact staan met elkaar en elkaar overlappen. Het entreeplateau is prominent in de voortuin en overlapt daarom het plantvak dat ondergeschikt is. Dit wordt benadrukt door het hoogteverschil dat wordt toegepast. In de achtertuin is de vlonder prominent. Ook hier overlapt de vlonder het tegelterras door middel van een hoogteverschil.