Hoe werken wij?

1

Kennismakingsgesprek

Tijdens een kennismakingsgesprek op locatie maak ik kennis met de opdrachtgever en zijn/ haar wensen en vereisten. Ook wordt er gekeken naar de bestaande situatie. Na afloop van dit gesprek heeft de opdrachtgever een goed beeld over de ontwerpstudio en de manier waarop we werken. De ontwerpstudio heeft een goed beeld van de opdrachtgever en zijn/ haar wensen en vereisten.

2

Schetsontwerp & 3D visualisatie

Als er kennis is gemaakt met de opdrachtgever worden de eerste lijnen op papier gezet. Als ontwerpstudio gaan we de wensen en vereisten van de opdrachtgever vertalen naar een passend ontwerp aansluitend op de woning. Het schetsontwerp wordt, indien gewenst, uitgewerkt in een 3D-model waarin de opdrachtgever een realistisch beeld krijgt van de beoogde eindsituatie. Het schetsontwerp wordt aan het einde van deze fase gepresenteerd bij de opdrachtgever. Tijdens deze presentatie worden de ontwerpstappen toegelicht en wordt er een visie gegeven op beplanting en materiaal.

3

Voorlopig ontwerp

Na de presentatie van het schetsontwerp volgt de afronding van het ontwerp. Het kan zijn dat de opdrachtgever enkele op- of aanmerkingen heeft. Deze worden verwerkt in het voorlopig ontwerp. Het voorlopig ontwerp is een middel waarmee de opdrachtgever/ hovenier de eerste stappen kan zetten richting realisatie.

4

Beplantingsplan

Als het ontwerp geheel naar wens is van de opdrachtgever wordt er een beplantingsplan gemaakt. Beplanting is één van de belangrijkste elementen in de tuin. De beplanting zorgt voor een groot deel voor de sfeer en uitstraling van de tuin. Het beplantingsplan zorgt voor het versterken van de gewenste sfeer en een jaarrond fraai (groen) beeld.

5

Uitvoerders en Offertes

Als het plan compleet is gaan we langzaam naar de realisatie van uw droomtuin. Samen met de opdrachtgever wordt er gezocht naar de juiste partij voor de uitvoering. Na contact te hebben met verschillende partij(en) worden de offertes samen doorgenomen en waar nodig aangepast.

6

Realisatie

Bij akkoord van de offerte kan uw droomtuin gerealiseerd gaan worden! Tijdens de realisatie blijven we betrokken bij het proces.

7

Genieten

De laatste stap is het belangrijkst; genieten. Na de oplevering van het project kunt u gebruik maken van uw droomtuin. De elementen waar u tijdens het kennismakingsgesprek van droomde zijn werkelijkheid geworden. Na de oplevering van het project komen we nog een keer langs en evalueren we het project.