Moderne villatuin

Noord-Limburg, Ospel

Entree

Deze moderne villa ligt in het midden van de kavel in een natuurlijke omgeving. Om de natuurlijke omgeving te betrekken in het ontwerp is er gekozen voor halfverharding in combinatie met siergrassen. In het grind wordt een rijbaan van betonnen tegels aangebracht waardoor de Halfverharding op zijn plaats blijft liggen. Op verschillende plekken bij de entree vindt een verbijzondering plaats in de vorm van een meerstammige boom of een betonnen zitelement.

Patio

Eén van de verbindingen doorsnijdt de patiozone. Deze patiozone staat in verbinding met de woning. De patiozone vormt het uitzicht vanuit de woonkamer. De patiozone kenmerkt zich door de grote, grove maaskeien waartegen varens groeien. Een meerstammige boom vormt een zichtlijn vanuit de woning.

Video

Door middel van een video maakt de opdrachtgever een ‘digitale wandeling’ door de tuin. Hierdoor krijgt de opdrachtgever een goed beeld van het ontwerp. Bekijk de video hiernaast!

Ontwerp

De hiernaast weergegeven plankaart laat de ruimtelijke indeling van het ontwerp zien. Het ontwerp bestaat uit een aantal hoofdlijnen die belangrijke verbindingen vormen. Deze verbindingen worden gevormd door strakke lijnen van betonnen tegels. De verbinding in de oprit vormt een rijbaan richting de garage. Een tweede verbinding vormt een pad richting de hoofdentree van de woning. Een derde en laatste verbinding maakt de connectie met het landschap.