Patio tuin met plungepool

Noord-Limburg, Weert

Symmetrie

Deze prachtige, moderne woning is één geworden met de tuin. Het ontwerp is afgestemd op de woning waardoor deze elkaar aanvullen en versterken. Eén van de connecties tussen woning en tuin is symmetrie. De symmetrie van de woning komt terug in de tuin in verschillende vormen. Het plantvak in de voortuin is uitgelijnd met de breedte van de woning. In dit plantvak staan twee meerstammige bomen in het midden van de grote ramen. Deze meerstammige bomen zijn opgekroond waardoor het zicht naar buiten behouden blijft. In het hart van de woning staat een gemetselde muur die is voorzien van een tweetal potten.

Video

Door middel van een video maakt de opdrachtgever een ‘digitale wandeling’ door de tuin. Hierdoor krijgt de opdrachtgever een goed beeld van het ontwerp. Bekijk de video hiernaast!

Ontwerp

De hiernaast weergegeven plankaart laat de connectie tussen woning en tuin van zien. Er zijn connecties gemaakt door middel van verschillende betonnen lopers. Eén van deze betonnen lopers verbindt de woning met het poolhouse. Doordat de betonnen vloer in het poolhouse door loopt ontstaat er een directe verbinding. De andere twee betonnen lopers benadrukken de torens van de woning. Ook benadrukken deze betonnen lopers de symmetrie van de woning.