Patio tuin

Noord-Brabant, Waalre

Binnen – Buiten

Binnen en buiten met elkaar verbinden was een duidelijke wens van de opdrachtgever. De tuin grenst aan de leefkeuken. Deze twee ruimtes worden van elkaar gescheiden door twee grote, glazen puien. In de tuin komt de lijnvoering van deze leefkeuken terug zodat er een visuele connectie met de woning gecreëerd wordt. De bar van de leefkeuken komt in de tuin terug in de vorm van een vlonder. De vlonder wordt beëindigd met een tweetal potten. Het kookeiland wordt met de tuin verbonden door in het hart een meerstammige boom als blikvanger te plaatsen. Tot slot wordt de keukenmuur visueel doorgetrokken in de tuin. Door dezelfde materiaalkeuze staat de tuinmuur in direct contact met de keukenmuur.

Verlichting

Verlichting in een kleine tuin is erg bepalend voor het avondbeeld. Ook met verlichting is rekening gehouden met de connectie binnen-buiten. Door de tuinmuur subtiel aan te lichten met een LED-strip wordt er diepte in de tuin gecreëerd en wordt het visueel door laten lopen van de keukenmuur benadrukt. Ook wordt de connectie met de keukenbar in de avond benadrukt door de potten aan het einde van de vlonder uit te lichten. Daarnaast wordt de connectie met het kookeiland versterkt door het uitlichten van de meerstammige boom. Tot slot wordt er in de overkapping verlichting in het plafond gerealiseerd die zorgt voor een ontspannen sfeer in de avond. Deze plafondspots zorgen voor het uitlichten van de stam van de boom die door het plafond groeit.

Video

Door middel van een video maakt de opdrachtgever een ‘digitale wandeling’ door de tuin. Hierdoor krijgt de opdrachtgever een goed beeld van het ontwerp. Bekijk de video hiernaast!

Ontwerp

De hiernaast weergegeven plankaart laat de connectie tussen woning en tuin van bovenaf zien. De vlonder is visueel een verlengstuk van de keukenbar in de tuin. Ook is te zien dat de vlonder over de overkapping is uitgelijnd met de garage. In het hart van de garagedeur groeit een boom door het plafond van de overkapping.