Souterrain met leeftrap

Noord-Limburg, Weert

Souterrain

Deze unieke tuin combineert esthetiek, functionaliteit en groen op een verrassende manier.

Het centrale punt van deze tuin in natuurlijk de leeftrap. Deze bijzondere trap is niet alleen een functioneel element om verschillende niveaus met elkaar te verbinden, maar ook een veelzijdige ruimte die voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden. Hier hebben we gezorgd voor verschillende gezellige verblijfsplekken langs de trap, waar u kunt ontspannen, werken of genieten van de rust.

Een belangrijk aspect van deze leeftrap is de integratie van groen. Verschillende plantenbakken zijn strategisch geplaatst langs de trap, waardoor een groen en weelderig gevoel ontstaat. Het groen zorgt niet alleen voor een visuele aantrekkingskracht, maar verzacht ook het harde karakter van de moderne architectuur. Het contrast tussen het strakke design van het huis en de organische vormen van de planten creëert een harmonieuze balans tussen natuur en moderne esthetiek.

De leeftrap met zijn groene elementen is niet alleen een visueel pronkstuk, maar ook een plek waar u kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Voel de connectie met de natuur terwijl u op verschillende niveaus langs de trap zit of ligt, omringd door groen en met de geluiden van de tuin om u heen.

Patiobeleving

De korte routing naar de achtertuin biedt niet alleen een praktische doorsteek, maar ook een ervaring op zichzelf. De planten aan beide zijden omhelzen het pad en creëren een zacht bladerdek dat een gevoel van privacy en rust biedt. De patiobeplanting aan beide zijden van het pad is met zorg geselecteerd om een ingetogen kleurenpalet en een scala aan bladtexturen te bieden. Het zwevende pad en de prachtige patiobeplanting creëren een harmonieuze verbinding tussen het huis en de tuin. Het hogere niveau biedt een bijzonder perspectief op de groene omgeving en creëert een rustgevende ambiance.

1

Een meerstammige boom en plantvakken in de trap versterken de groenbeleving.

2

De trap biedt een rechtstreekse route van boven naar beneden, waardoor het ook praktisch en dagelijks bruikbaar is.

3

De trap is voorzien van diverse verblijfsplekken op verschillende niveaus, die afzonderlijk kunnen worden ingedeeld en gebruikt naar wens.

Video

Door middel van een video maakt de opdrachtgever een ‘digitale wandeling’ door de tuin. Hierdoor krijgt de opdrachtgever een goed beeld van het ontwerp. Bekijk de video hiernaast!

Ontwerp

In dit tuinontwerp wordt de schoonheid gevonden in eenvoud, waarbij slechts twee materialen, hout en beton, worden gebruikt. Aan de rechterzijde van de tuin strekt zich een recht pad uit, verscholen tussen weelderige beplanting, dat moeiteloos samenvloeit met het hoofdterras dankzij een verfijnde staptegel. Bovendien creëren drie imposante meerstammige bomen een majestueus bladerdak, dat een natuurlijk aspect toevoegt aan het moderne ontwerp.