Familie tuin met verdiepte patio

Zuid-Limburg, Landgraaf

Basis van beton

Het hoofdterras bestaat in basis uit gestort beton, waarbij de eettafel op een hardhouten inleg wordt geplaatst. Bij de eettafel wordt een uitsparing in het beton gemaakt die ruimte biedt voor beplanting en een meerstammige boom. Deze beplanting zorgt voor een private en besloten sfeer aan de eettafel. Daarnaast zorgt de meerstammige boom voor natuurlijke verkoelende schaduw op hete zomerse dagen.

Binnen – Buitenkeuken

De tuinkamer en Tuinhuis worden met elkaar verbonden door middel van een doorkijkhaard. Ook wordt de houten wandbekleding in zijn geheel doorgetrokken. Door een subtiel hoogteverschil toe te voegen wordt er een besloten sfeer gecreëerd.

Video

Door middel van een video maakt de opdrachtgever een ‘digitale wandeling’ door de tuin. Hierdoor krijgt de opdrachtgever een goed beeld van het ontwerp. Bekijk de video hiernaast!

Ontwerp

De hiernaast weergeven plankaart laat de basis van het gestorte beton goed zien. Bij het hoofdterras wordt een uitsparing in het beton gemaakt voor groenbeleving. Bij de tweede verblijfsruimte, de zitkuil, word gebruik gemaakt van een contrasterend principe. De zitkuil bevindt zich namelijk in het groen, waardoor deze uitsparing in het groen wordt gemaakt.